Știri și anunțuri

PARC DE JOACA IN  LOCALITATILE MICA SI NIRES
PARC DE JOACA IN LOCALITATILE MICA SI NIRES

Dragii mei,
Continuăm investiţiile în comuna Mica!
În această perioadă se defăşoară lucrări de amenajare pentru spații de recreere şi părculeţe de joacă în localitatea Mica, urmând ca zilele următoare acest proces de amenajare să înceapă şi în localitatea Nireş.
Pentru Mănăstirea şi Sânmărghita au fost aprobate proiecte mult mai ample, din fonduri europene, urmând ca până anul viitor să fie finalizate şi în aceste două localităţi lucrările privind amenajarea unor terenuri sintetice de sport şi părculeţe de joacă.
Investiţiile la nivelul comunei noastre vor continua şi în perioada următoare, existând în acest moment mai multe proiecte depuse, acestea aflându-se în faza de autorizare.

07.11.2018
Localnicii dintr-un sat din Cluj au invocat ploaia cu ajutorul Paparudelor
Localnicii dintr-un sat din Cluj au invocat ploaia cu ajutorul Paparudelor

Deşi a turnat cu găleata în toată ţara, sătenii dintr-o localitate din Cluj n-au vrut să renunţe la tradiţie şi au invocat totuşi ploaia.

Iar în centrul atenţiei au fost Paparudele. Oamenii speră să atragă astfel norocul şi roadele să fie mai bogate anul acesta.

În localitatea Nireș, din Cluj, sărbătoarea începe imediat după ce se încheie slujba la biserică. Localnicii se reunesc pe uliţe şi mai mulţi tineri mascaţi, înarmaţi cu galeţi pline cu apa, încearcă să ude o Paparudă.

Primar comună Mică, Tiberiu Zelencz:  “După cum vedeți, deja picură…. înseamnă că vom avea roade bune...”

Din peisaj nu lipseşte nici capra, care-i distrează pe localnici. Şi, dacă pe vremuri era răsplătită cu ouă, mălai, lapte sau fructe, acum primeşte bani.

07.01.2018